Strandvakantie

Jul 20, 2018
Strand aan de Obse Zee
Strand aan de Obse Zee

De boog kan niet altijd gespannen staan. Hoe kan je beter ontspannen dan door een middagje aan het strand door te brengen? Een strand in Novosibirsk? Ja hoor! De makkelijkste manier om daar te geraken, is het aflopen van de Zeelaan. De halte van de elektritjska aan het strand heet Obse Zee.

Mocht je niet beter weten, je zou geloven dat dit strand aan zee gelegen is. Ook de aanblik van het strand en de uitgestrekte wateroppervlakte, staat dit geloof niet in de weg. Een kaart leert ons echter dat het gaat om het stuwmeer dat ontstond bij de aanleg van de waterkrachtcentrale van Novosibirsk.

Het water is koud maar warmer dan het water uit de koudwaterkraan in het studentenverblijf. Na mijn lichaam een paar minuutjes gegund te hebben om zich aan te passen, heb ik geen excuses meer om niet te zwemmen. Koud maar niet gevaarlijk koud. Toch opletten voor die heel koude onderstroom die je plots voor enkele seconden overvalt. Gelukkig ben ik hier samen met enkele medestudenten.

Treinhalte Obse Zee
Treinhalte Obse Zee. Strandgangers op weg naar huis

We hebben ons gerief in een strandhutje gestald. We liggen te drogen op het strand wanneer een Russisch vriendengroepje “ons” hutje nadert. Tot onze verbazing installeren ze er zich in zonder enige gêne. Even bekijken ze onze rugzakjes afstandelijk en dan ploffer ze de hunne erbovenop.

En dan is het nu tijd om te beginnen aan hun feestje. Een radio verstoort onze stilte. Een barbecue wordt aangemaakt. Wij pakken onze zakken.

Tekst en foto's: Lieven Vandenhole

Lees het Dagboek uit Rusland

Vorig artikel Waar is dat feestje?
Volgend artikel Het leven, een zebra...

April 2024

Ons steunen

Deel je Trakteer ons op een 
Spasibo bestaat zonder geld, maar niet zonder inspanning. Vind je een artikel leuk? Doneer voor een vrijwilligersvergoeding van je favoriete auteur. Elke cent telt!