Het leven, een zebra...

Jul 23, 2018
Zebra
Zebra

In het algemeen lijkt de rijstijl regelloos. Dikwijls zijn er geen echt afgebakende rijstroken. Dit laat de wagens toe te zwalpen over de weg. Nu eens rechts inhalen, dan weer eens links. Bij een rechtse bocht deze rechts aansnijden om helemaal links te eindigen en vice versa voor een linkse bocht. Snelheidsbeperkingen leef je enkel na ter hoogte van de camera (wat ook hier tot gevaarlijke situaties leidt). Wegwerkzaamheden worden niet aangekondigd. Plots zie je een stilstaande vrachtwagen op wat wij de derde rijstrook zouden noemen. Noch verkeersborden vooraf, noch een schokabsorberende wagen.

Maar... oversteken aan een zebrapad is hier een makkie! Dit blijft zo ongewoon dat ik het meestal niet durf bij een naderende wagen. Ik wacht tot deze stil staat. Dit lokt – ondanks mijn bedankende hand – soms frustratie uit bij de bestuurder. Het lijkt erop dat hij denkt dat ik opzettelijk wacht zodat hij tot volledige stilstand moet komen.

Tekst en foto: Lieven Vandenhole

Lees het Dagboek uit Rusland

Vorig artikel Strandvakantie
Volgend artikel Kleur van een geur

April 2024

Ons steunen

Deel je Trakteer ons op een 
Spasibo bestaat zonder geld, maar niet zonder inspanning. Vind je een artikel leuk? Doneer voor een vrijwilligersvergoeding van je favoriete auteur. Elke cent telt!