Over ons

Nov 2, 2017
"Bedankt" © Ekaterina Petit-Jean
"Bedankt" © Ekaterina Petit-Jean

Beste lezer,

Mijn naam is Ekaterina Verhees, ik ben een Russische journaliste, gevestigd in Vlaanderen, en ik maak dit online magazine sinds 2015.

Het idee van Spasibo is ontstaan in 2012 dankzij de slaviste en huidige hoofdredacteur van de Vlaamse vereniging voor bibliotheek, archief en documentatie Jessica Jacobs, die zo’n uitgave in België wilde hebben voor Rusland- en ex-Sovjetstaten-geïnteresseerden.

De eerste stappen hebben we samen gezet. Het resultaat van deze boeiende samenwerking vindt u hier.

Nu is het doel om dit concept verder te ontwikkelen en Spasibo sterk te maken.

In 2017 is het tijdschrift begonnen met freelancers te werken op vrijwillige basis en ik heb al de eer gehad om teksten te mogen publiceren van fantastische auteurs: Rusland-reiziger Lieven Vandenhole, pedagoog en literatuurcriticus Nele Ninclaus, talentvolle jonge slaviste en journaliste Machteld Ryckaert.

Het hele idee zou ook niet mogelijk zijn zonder onze personages en lezers, die in ons thema soms ook dezelfde mensen blijken te zijn. Zo schrijven en lezen we ons gemeenschappelijk boek van het leven: tegelijkertijd in het Russisch en in het Nederlands.

We werken met een grote passie voor ons onderwerp. De werking van het project wordt vanaf zijn onstaan volledig gefinancierd met mijn eigen inkomsten (ik werk voltijds als havenarbeidster). We verdienen er niets mee, maar kunnen zeker jullie steun gebruiken om deze site verder te onderhouden en kosten van onze auteurs- en redacteurs-vrijwilligers te kunnen vergoeden!

Ekaterina VerheesVind je dit project ook belangrijk en interessant?

Je kunt ons steunen door een financiële bijdrage te doen:

Deel je hart! Trakteer ons op een koffie! 

Bedankt! Спасибо!

Ekaterina Verhees

 

Vorig artikel Johan de Boose, ‘Bloedgetuigen’
Volgend artikel Herdenking Oktoberrevolutie

Juli 2024

Ons steunen

Deel je Trakteer ons op een 
Spasibo bestaat zonder geld, maar niet zonder inspanning. Vind je een artikel leuk? Doneer voor een vrijwilligersvergoeding van je favoriete auteur. Elke cent telt!