Spelletjesmiddag Russisch

Jun 22, 2018
© Pegasus
© Pegasus

Boekhandel Pegasus in Amsterdam nodigt docenten Russisch uit voor een spelletjesmiddag. Auteur John Langran (bekend van de cursus Ruslan) heeft enkele spelletjes ontwikkeld om in de les te gebruiken. Hiermee kan spelenderwijs geoefend worden met het gebruik van werkwoorden, persoonlijke voornaamwoorden, naamvallen en het converseren in het Russisch. John Langran zal zelf aanwezig zijn om de spellen uit te leggen en instructies voor gebruik te geven. De winkel richten wij in met tafels zodat iedereen mee kan spelen. De middag is vooral bedoeld voor docenten Russisch, maar natuurlijk zijn ook andere belangstellenden van harte welkom!

Op deze middag kunnen de spellen met korting worden aangeschaft!

Er zijn drie spellen:

1. Kuda ty idesh | Куда ты идешь?
Dit is een bordspel. Spelers beginnen bij СТАРТ en moeten naar ФИНИШ komen. Bij elke worp van de dobbelstenen moeten ze de vragen 'Где ты? Куда ты идёшь?' beantwoorden. Als ze op de juiste plek komen, mogen ze nog een keer. Als ze op СТОП landen, moeten ze de beurt overslaan. Als ze op een vraagvierkant terechtkomen, beantwoorden ze een vraag over wat ze daar doen. Als ze op hetzelfde veld als een andere speler terechtkomen, zeggen ze 'hallo' en praten ze in het Russisch. Als ze op ПОЛИЦИЯ landen krijgen ze een ПРОПУСК die hen door de korte route ПРОХОД ЗАКРЫТ laat gaan.
Het bord is 44 x 32 cm, passend op een tafel in een klaslokaal.
Het zit opgevouwen in een sterke plastic map, samen met de dobbelstenen, de pionnen en de kaarten van ПРОПУСК. Prijs: € 36,-
https://www.pegasusboek.nl/kuda-ty-idesh.html

2. Russian Pronoun Dice and Workcards
Dit is een set van vier dobbelstenen met Russische persoonlijke voornaamwoorden, vier gewone dobbelstenen en 26 werkkaarten voor werkwoorden; genoeg voor vier kleine groepen leerlingen om te oefenen met het vervoegen van maximaal 156 Russische werkwoorden. Prijs: € 28,-
https://www.pegasusboek.nl/russian-pronoun-dice-and-workcards.html

3. Ruslan Happy Families Cards Pack 1 & 2
Kwartetten, maar dan met Russische woorden. Prijs: € 28,- per stuk.
https://www.pegasusboek.nl/ruslan-happy-families-cards-pack-1.html
https://www.pegasusboek.nl/ruslan-happy-families-cards-pack-2.html

28 juni van 16.30 uur tot 18.30 uur
Boekhandel Pegasus
Singel 367, Amsterdam
Inschrijven via slavistiek@pegasusboek.nl of telefonisch: +31 20 623 11 38.

Bron: 
Vorig artikel Leven, 1
Volgend artikel Muizen

Ons steunen

Deel je Trakteer ons op een 
Spasibo bestaat zonder geld, maar niet zonder inspanning. Vind je een artikel leuk? Doneer voor een vrijwilligersvergoeding van je favoriete auteur. Elke cent telt!

Juli 2020