Red Haired Men – Alexander Vantournhout

Apr 16, 2019
© Red Haired Men, Alexander Vantournhout
© Red Haired Men, Alexander Vantournhout

Voor deze hedendaagse dansvoorstelling vol magie, circus, contortionisme (soort extreme vorm van acrobatie) en tekst, laten Alexander Vantournhout en zijn drie performers zich inspireren door miniprozateksten van de Russische absurdistische schrijver Daniil Charms. Vantournhout creëert een universum waarin mensen verdwijnen en verschijnen, en waarin verwondering en humor nooit zonder risico zijn.

Met zijn twee vorige producties Aneckxander en Raphaël zorgde Vantournhout voor een nieuwe kleur in de hedendaagse dans. Op een heel unieke manier verbindt hij zijn dansopleiding bij P.A.R.T.S. met zijn ambacht als circusartiest. Door ook andere kunstvormen in zijn voorstellingen te brengen, geeft hij de disciplines dans en circus een heel nieuwe invulling.

Vorig seizoen wist Vantournhout al te bekoren met een toonmoment van Red Haired Men tijdens het festival (B)its of Dance in KAAP/De Werf. Dit seizoen presenteren we graag de afgewerkte voorstelling.

www.alexandervantournhout.be

Datum: 4 mei, 20:30 – 22:00
CC 't Vondel, J. Possozplein 40, 1500 Halle
Tickets: € 17

Datum: 7 mei, 20:00 – 21:30
CC Berchem, Driekoningenstraat 126, 2600 Berchem
Tickets: € 2 - € 16

Datum: 15 mei. 20:00 – 21:10
Locatie: MaZ, Magdalenastraat 27, 8000 Brugge
Tickets: €10

Bron: 
Vorig artikel Langs Siberische rivieren in SNT Brugge
Volgend artikel Platonov – Matthias Van de brul

Ons steunen

Deel je Trakteer ons op een 
Spasibo bestaat zonder geld, maar niet zonder inspanning. Vind je een artikel leuk? Doneer voor een vrijwilligersvergoeding van je favoriete auteur. Elke cent telt!

Juli 2020