Leven, 4

Aug 3, 2018
Sportveld
Sportveld

Morgen gaat het zwembad in het sportcomplex achter de hoek – na een sluiting van een maand voor het jaarlijks onderhoud – eindelijk terug open. Groot was mijn verbazing toen ik dat zwembad, nu twee maand geleden, voor het eerst bezocht. Ik verwachtte net als vorig jaar een doktersattest te moeten voorleggen. Niets van dat alles. Binnenkomen, betalen en zwemmen maar. 


Afvalschacht

Dat het zwembad voor een maand gesloten was, verhinderde me niet te sporten. Eveneens achter de hoek zijn er twee tennisbanen en twee sportvelden. Het ene sportveld wordt omringd door een looppiste. Na het lopen kan je je uitleven op de fitnesstoestellen. 

Het gemak waarmee ik het zwembad kon betreden, was niet mijn enige verrassing. Ook wat het gemak van het dagelijkse leven betreft, deed ik een kleine twee maand geleden een grote ontdekking: in het appartementsgebouw bevinden er zich per verdieping meerdere afvalschachten. Je dagdagelijkse afval kan je daarin kwijt. Enkel het grotere afval dat de buis zou kunnen verstoppen, hoor je in de containers achteraan het appartementsgebouw te deponeren. Nu pas begrijp ik waarom de receptionisten vorig jaar iedere keer verbaasd opkeken toen ik hen – tot de laatste dag van mijn verblijf toe - met mijn kleine afvalzakje in de hand passeerde. 


Vuilniskar aan de containers aan het appartementsgebouw

Tekst en foto's: Lieven Vandenhole

Lees het Dagboek uit Rusland

Vorig artikel Een korte geschiedenis van de tractor in de Oekraïne – Marina Lewycka
Volgend artikel Tomsk I 

April 2024

Ons steunen

Deel je Trakteer ons op een 
Spasibo bestaat zonder geld, maar niet zonder inspanning. Vind je een artikel leuk? Doneer voor een vrijwilligersvergoeding van je favoriete auteur. Elke cent telt!