Chagall in Brussel

Mrt 3, 2015

200 werken van Russisch-Franse kunstschilder Marc Chagall zijn te zien tot 28 juni in Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in Brussel.

Voor deze retrospectieve tentoonstelling brengt het museum meer dan 200 werken van Marc Chagall van over de hele wereld samen. De artistieke loopbaan van de schilder wordt uitvoerig geïllustreerd aan de hand van zijn vroege schilderijen vanaf 1908 tot zijn laatste, monumentale creaties uit de jaren ’80.

De tentoonstelling behandelt de grote thema’s van zijn oeuvre, met name zijn verbondenheid met de Joodse cultuur, de iconografie van het Joodse dorp en de volkstradities, maar ook zijn kennismaking met de 17de-eeuwse literatuur – met name die van La Fontaine-, de ontdekking van het licht en het bijzonder kleurgebruik. Speciale aandacht gaat uit naar zijn Russische periode, waarin hij zich met zijn persoonlijke stijl onderscheidt van de avant-garde met de kubistische revolutie. De originele poëtische taal van Chagall dompelt de bezoeker onder in zijn verbluffende artistieke wereld, getuige van verschillende culturen en tradities.

28 februari – 28 juni
weekend: 11.00-18.00 u., di-vr: 10.00-17.00 u.

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel
+32 (0)2 508 32 11
info@fine-arts-museum.be
www.expo-chagall.be

Vorig artikel Iedereen ‘VKontakte’
Volgend artikel Topmanager als ‘staatsvijand’

April 2024

Ons steunen

Deel je Trakteer ons op een 
Spasibo bestaat zonder geld, maar niet zonder inspanning. Vind je een artikel leuk? Doneer voor een vrijwilligersvergoeding van je favoriete auteur. Elke cent telt!