Belgische psychedelische kunst in Sint-Petersburg

Jun 2, 2018
Leo Reijnders, “Go Tell It To The Ear Of The Bear”, Sint-Petersburg, 2-16 juni
Leo Reijnders, “Go Tell It To The Ear Of The Bear”, Sint-Petersburg, 2-16 juni

Vanaf zaterdag 2 juni gaat de tentoonstelling “Go Tell It To The Ear Of The Bear” van Belgisch kunstenaar Leo Reijnders van start in Sint-Petersburg. Tot 16 juni kunnen liefhebbers zijn werken dagelijks aanschouwen op de Nevsky Prospekt in de stedelijke Vladimir Majakovsky-bibliotheek. De praktische organisatie is in handen van event manager en producer Alexander Hollander, die aan de hand van creatieve projecten een brug wil bouwen tussen Europa en Sint-Petersburg. 

“De bedoeling is dat het een klein festivalletje wordt, waarbij mijn tentoonstelling dienst doet als link en aanknopingspunt”, aldus Leo Reijnders. “Ik probeer ter plekke interviews op te nemen met Russische kunstenaars, muzikanten, dansers, schrijvers en dichters voor mijn radioprogramma.”

In dat radioprogramma, ”De Wolkenbreiers” genaamd, nodigt Reijnders verschillende personen uit de kunstwereld uit. Belgische en internationale artiesten zoals oprichter van SMAK Jan Hoet, jazzmuzikant Toots Thielemans en Russisch indie-icoon Sergei Bugaev-Afrika passeerden al de revue. De nieuwe verhalen uit Sint-Petersburg kun je volgen op Radio Centraal (106.7 FM).

“Go Tell It To The Ear Of The Bear”
2 - 16 juni
Vladimir Majakovsky-bibliotheek, 
Nevsky Prospekt 20Sint-Petersburg, Rusland

Meer info over Leo Reijnders: www.leoreijnders.net 

Tekst: Machteld Ryckaert

Vorig artikel Lev Tolstoj - Mijn biecht
Volgend artikel Poesjkinviering - Hommage Pouchkine

Ons steunen

Mei 2020