Majakovski/Oktober, De Warme Winkel

Jan 18, 2018
Majakovski/Oktober © De Warme Winkel
Majakovski/Oktober © De Warme Winkel

Voor dit ‘oeuvrestuk’ focust De Warme Winkel op Vladimir Majakovski, de belangrijkste literaire futurist van Rusland. Zijn ideeën over de samenleving en de manier waarop hij die naar buiten bracht, waren revolutionair. Na een leven van politiek activisme aan de kant van de Bolsjewieken, pleegde hij in 1930 zelfmoord, niet toevallig bij de opkomst van Stalin. In zijn tijd was het persoonlijke politiek en kunst een politieke daad. In 1917 stond het volk op om het oude juk af te werpen. Nu, 100 jaar na de Oktoberrevolutie, zien we een toenemend wantrouwen tegen de heersende macht en politiek. Waar zijn de nieuwe futuristische ideeën? Waar is het grote hart van Majakovski? Waar zijn de vuisten? ‘Majakovski/Oktober’ is De Warme Winkels verrassende elegie op de revolutie en de weerstand.

Deze voorstelling was aanvankelijk gepland op 19, 20 en 21 oktober. Omdat de verbouwing van de toneeltoren van de Rode Zaal vertraging opliep, dienden we deze productie te verplaatsen naar 13 en 14 maart 2018. We verontschuldigen ons hiervoor en danken u voor uw begrip.

13, 14 maart, 20:00
deSingel, Rode zaal
Desguinlei 25, 2018 Antwerpen

Prijs: € 18 (basis) / € 14 (-25/65+) / € 8 (-19 jaar)

Bron: 
Vorig artikel Canto Ostinato, Alexander Melnikov & Alexej Lubimov & Alexej Zuev & Slava Poprugin
Volgend artikel Tijd, 4

Maart 2024

Ons steunen

Deel je Trakteer ons op een 
Spasibo bestaat zonder geld, maar niet zonder inspanning. Vind je een artikel leuk? Doneer voor een vrijwilligersvergoeding van je favoriete auteur. Elke cent telt!