Knapenkoor van Victor Popov

Okt 1, 2015
© axu.ru
© axu.ru

In oktober treedt het knapenkoor van Victor Popov op in Antwerpen en Bredene. Je hebt het zeker al gehoord tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Winterspelen in Sotsji: deze jongens zongen het Volkslied van de Russische Federatie samen met het Nationaal kinderkoor.

Het knapenkoor bestaat uit de studenten van de befaamde Academie voor Koorkunst, die gesticht was door professor Victor Popov. De Academie telt zes verschillende koren en de jongste zangers werken even hard op de internationale scene. Hun bijzondere prestaties in de muziekindustrie zijn bekroond met de Grand Prix du Disque van de Franse Academie Charles-Cros dankzij hun werk aan de Psalmensymfonie van Igor Stravinsky.

Dit najaar treedt het koor op in Duitsland en België met het oratorium Elias van Felix Mendelssohn, Russische volksliedjes en geestelijke composities a capella.

De Belgische concerten worden ondersteund door parochies. Op 6 oktober zingen de jongens in de Sint-Theresiakerk in Bredene. Op 9 oktober zijn ze te horen in de Antwerpse Sint-Walburgiskerk samen met het pop-upkoor van de Antwerpse Steinerschool.

6 oktober, 19:30 – Sint Theresiakerk, Hendrik Consciencelaan 5, Bredene
Reserveer uw tickets op ticketknapenkoor@gmail.com
Prijs: 15 euro aan de deur, 12 euro in voorverkoop. Jongeren betalen 5 euro, kinderen komen er gratis in.

9 oktober, 19:00 – Sint Walburgiskerk, Volkstraat 41, Antwerpen
Voorverkoop tickets: walterfrans43@hotmail.com
Prijs 12 euro/7 euro

Vorig artikel Red Wealth. Sovjetdesign 1950-1980
Volgend artikel Svetlana Aleksijevitsj wint Nobelprijs voor literatuur

April 2024

Ons steunen

Deel je Trakteer ons op een 
Spasibo bestaat zonder geld, maar niet zonder inspanning. Vind je een artikel leuk? Doneer voor een vrijwilligersvergoeding van je favoriete auteur. Elke cent telt!