Vesna

Nov 10, 2015
© Jeremy Laroche
© Jeremy Laroche

Op 5 december treedt het Frans-Russisch pop-folk duet Vesna ('lente' in het Russisch) in Brussel op.

Vesna is een samenwerking tussen gitariste Veronika Bulycheva en bassiste Stéphanie Acquette. De Slavische melancholische ziel verwoorden ze in hun Russischtalige liederen met warme en zachte deunen, die geïnspireerd zijn door wereldmuziek.

Veronika Bulycheva, die opgroeide in de Oeral, is een gediplomeerd leerkracht zang en gitaar. Onder de naam Mamouchka bracht ze in Parijs vier cd’s uit samen met haar landgenote, violiste Natalia Ermilova. Ze werkte ook samen met gerenommeerde muzikanten Erik Truffaz, Yannick Top, Richard Cocciante, Greg Cohen (Tom Waits), Félix Sabal-Lecco (Sting, Prince, Peter Gabriel).

Affiche VesnaStéphanie Acquette is geboren in 1986 in Noord-Frankrijk en ontdekte muziek op haar achtste in een traditionele muzikale groep met violen en doedelzakken. Ze gaf haar politieke studies in de school Science Po Lille op voor haar muziek en trok naar Parijs. In de Franse hoofdstad kreeg ze de smaak van traditionele Slavische muziek te pakken en stapte Vesna binnen. Momenteel studeert ze aan het Institut des langues et civilisations orientales om haar kennis van Oost-Europese culturen te verbreden.

Sinds 2012 treden beide zangeressen samen op als Vesna en verleiden Europese luisteraars met de Franse charme en met de diepte van de 'mysterieuze Russische ziel'.

5 december, 20:00
Wiels Renard Noir
Rue Haute 233, Brussels
Toegang gratis

www.vesna-music.com

Vorig artikel Oezbeekse receptie
Volgend artikel In de voetsporen van Paustosvkij

April 2024

Ons steunen

Deel je Trakteer ons op een 
Spasibo bestaat zonder geld, maar niet zonder inspanning. Vind je een artikel leuk? Doneer voor een vrijwilligersvergoeding van je favoriete auteur. Elke cent telt!