Sneeuwdraak in Siberië

Nov 23, 2015
© Simon Beck
© Simon Beck

Voor een nieuwe Russische film heeft de Britse kunstenaar Simon Beck een reusachtige tekening van een draak gemaakt. Dit deed hij enkel en alleen met zijn voetstappen in de sneeuw.

De draak werd gemaakt op aanvraag van de Russische regisseur Timoer Bekmambetov, die al wat Hollywood glitter en glamour gewoon was na zijn film ‘Wanted’ en video’s bij Fox studio’s. De sneeuwtekening verschijnt in de laatste scène van zijn nieuwe film ‘Hij is draak’ (“Он дракон”), een liefdesverhaal van een jonge Slavische prinses en een drakenman.

Voor de creatie van een draak met de diameter van 130 meter, stapte Beck tweemaal gedurende tien uur over een bevroren meer in de buurt van Jakoetsk. Zijn eerste versie mislukte wanneer het ijs barstte en het beeld werd beschadigd. Beck begon aan een nieuwe tekening en de filmmakers en de kunstenaar zijn meer dan tevreden met het eindresultaat.

‘Simon is de beste in wat hij doet’, vertelt creatieve producer Igor Tsai aan The Siberian Times.

Ingenieur en cartograaf Simon Beck, 57, vond snow-art uit in 2004 en na enkele jaren ging hij zich volledig wijden aan zijn kunst. Hij is bekend geworden dankzij sneeuwtekeningen in de Alpen, die geïnspireerd zijn door wiskundige formules. Voor elk zo’n meesterwerk stapt hij tot 40 kilometer.

Meer van zijn creaties zijn te vinden op zijn website snowart.gallery.

Vorig artikel In de voetsporen van Paustosvkij
Volgend artikel Pauline Michgelsen, 'Portret van Rusland'

April 2024

Ons steunen

Deel je Trakteer ons op een 
Spasibo bestaat zonder geld, maar niet zonder inspanning. Vind je een artikel leuk? Doneer voor een vrijwilligersvergoeding van je favoriete auteur. Elke cent telt!