Olga Sedakova

Dec 12, 2016

Op donderdag 15 december ontmoet de Russische schrijfster Olga Sedakova haar lezers in Amsterdam. Op 17 december is ze te gast in Brussel in het kader van Russian Days.

15 december
17:00 Olga Sedakova is te gast bij het college van Eric Metz in het P.C. Hoofthuis (zaal 5.08, Spuistraat 134, Amsterdam).
Daarna gezamenlijke wandeling naar Pegasus (Singel 367, Amsterdam).

18:15 Interview met Olga Sedakova door Willem Weststeijn en de presentatie van haar bundel Chinese reis en andere gedichten/Китайское путешествие и другие стихотворения (Slavische Cahiers 23). Sedakova zal enkele gedichten voordragen.

Olga Sedakova, Slavische Cahiers 23, PegasusOlga Sedakova (Moskou, 1949) is een van de belangrijkste hedendaagse Russische dichters. Ze vertaalt ook Europese poëzie en theologische werken en is senior onderzoeker van christerlijke cultuur aan het Instituut voor wereldculturen van de Staatsuniversiteit van Moskou. Meer informatie over haar leven en werk kunt u vinden op haar website.

Eric Metz (1971) is sinds 2011 universitair docent vertaalwetenschap en Tsjechische letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij vertaalt voornamelijk hedendaagse poëzie uit het Russisch, het Tsjechisch, het Pools en het Oekraïens.

Willem G. Weststeijn is emeritus hoogleraar Slavische literatuur aan de UvA. De serie Slavische Cahiers, die de Stichting Slavische Literatuur samen met uitgeverij Pegasus uitbrengt, is op zijn initiatief gestart. Elk jaar verschijnen drie nieuwe delen, met minder bekende werken uit de Slavische literaturen.

U kunt zich opgeven via winkel@pegasusboek.nl

17 december, 17:00
Flagey, Studio 1
Heilig-Kruisplein 1, 1050 Elsene
Ticket: €5
 

Vorig artikel ‘In Rusland is men positief over mijn tweetaligheid’
Volgend artikel Russian Days

April 2024

Ons steunen

Deel je Trakteer ons op een 
Spasibo bestaat zonder geld, maar niet zonder inspanning. Vind je een artikel leuk? Doneer voor een vrijwilligersvergoeding van je favoriete auteur. Elke cent telt!