Kathedraal van Christus' wederopstanding te Chanty-Mansiejsk
We bevonden ons op het erf van een ander huisnummer 21. Gelukkig blijkt het niet de eerste keer dat het hem overkomt. Hij blijft er rustig onder. Het huisnummer 21 in het volgende zijstraatje is wel het onze.

Cultuur

Het boek is vertaald door Elly Schippers en Jantsje Post.

De kat en de generaal – Nino Haratischwili

Nov 25, 2019
Haratischwili is op het idee voor deze roman gekomen, toen ze het werk van de Russische journaliste Anna Politkovskaja las. De oorlogsfeiten uit "De kat en de generaal" spelen zich af tijdens de Eerste Tsjetsjeense Oorlog. Hoewel het boek fictie is, staat een reële gebeurtenis centraal.

Onderwijs

Aleksandr Poesjkin door Vasili Tropinin en Guido Gezelle door Hendrik De Graer

Gezelle en Poesjkin

Mei 31, 2019
Op 8 juni organiseren kinderstudio Spiegel en Spasibo Magazine een literair-muzikale avond rond Guido Gezelle en Aleksandr Poesjkin in de Ryelandtzaal, Brugge. Gratis, maar inschrijven vooraf is noodzakelijk.

SAMENLEVING

Jan Mostaert, “Ecce homo”, fragment  © Poesjkinmuseum

Nederlands kunstwerk als Russisch icoon

Mei 1, 2019
Een icoon voor Russisch-orthodoxe christenen én tegelijkertijd inspiratie voor Dostojevski: een paasverhaal van een bijzonder Nederlands schilderij.
Ambassadeur van Rusland in België, Alexander Tokovinin, bij de neerlegging van bloemenkransen aan het Graf van de Onbekende Soldaat, 8 mei 2018, Congresplein, Brussel © belgium.mid.ru

Overwinningsdag in België

Apr 23, 2019
Bloemenneerlegging, verschillende tentoonstellingen en een voetbaltoernooi: gedurende de eerste twee weken van mei worden in België meerdere evenementen georganiseerd om het einde van de Tweede Wereldoorlog te herdenken.

REIZEN

Marmeren kaart v/h autonoom district Chanty-Mansiejsk i/h bus- en busbootstation in de stad Chanty-Mansiejsk

Naar Antipajoeta: aankomst in Chanty-Mansiejsk

Nov 29, 2019
Onze dronken man doet wat hij heeft beloofd en komt zo samen met ons om 21 uur - mooi op schema - aan te Chanty-Mansiejsk. Het bus- en het busbootstation bevinden zich in hetzelfde gebouw langs de rivier Irtysj.
Het monumentale theater van Soergoet

Naar Antipajoeta: Soergoet

Nov 22, 2019
Volgende morgen. Het eerste wat ons te doen staat, is ons autobusbiljet geprint krijgen. Het blijkt moeilijker dan verwacht. Na anderhalf uur ronddwalen, iedere keer de andere richting volgend zoals ons opgedragen door de laatste aan wie we het vroegen, ...

PO-RUSSKI

"Пятый дом", архитекторы  – братья Веснины

Сохраним исторический центр столицы русской авиации

Nov 2, 2019
Жуковскому, родному городу главного редактора Spasibo, нужна помощь других городов России, чтобы внести его исторический центр в реестр объектов культурного наследия. Нам нужно набрать за год 100 тысяч голосов. Однако все население города насчитывает 106 тысяч человек, поэтому нам требуется поддержка. Эти достопримечательности принадлежат всей стране!

"Слово "попробую" стало для меня магическим"

Okt 15, 2019
19 октября в Эдегеме открывается выставка художницы Татьяны Гальцевой Passie voor Bruegel of De zotheden van de wereld. Она рассказала Spasibo, как уживается ее собственное творчество с вдохновением, найденным у великих, и поделилась с нами самой важной своей картиной — мира.

SAMENWERKEN

Ruslan Podgaetskiy en twee soorten ‘davaikes’: ‘spicy’ en ‘cheezy’’ @ Machteld Ryckaert

Gentse studenten lanceren veganistische Russische pelmeni op de markt

Apr 24, 2019
In tijden van vleesvervangers startten Ruslan Podgaetskiy (21) en Maybritt Devriese (22) hun zoektocht naar een variant die ook voor vleeseters aantrekkelijk is. Ze gingen hun hart, hun buikgevoel en de Wit-Russische roots van Ruslan achterna. De plantaardige dumplings of pelmeni onder de merknaam ‘Davai’ werden een feit.
De brandweer doopt het vliegtuig van "Pobeda"

“Pobeda” krijgt warme ontvangst in Oostende

Mrt 8, 2019
Op 7 maart kwam de eerste vlucht Moskou – Oostende aan op de luchthaven van Oostende. De vlucht werd voorzien door de lowcostmaatschappij “Pobeda”. Spasibo woonde de landing van het Russische vliegtuig bij.

Ons steunen

Juni 2019

29 Sep - 15 Jun
 
23 Feb - 03 Sep