Oktobernacht met de Ledebirds / Urga

Okt 17, 2017

Stille film en Russisch vertier
Voor haar 15de verjaardag baadt de Handelsbeurs in Russische sferen. Als voorbereiding op het massaspektakel OktoБЭЯ 17 gaan de Gentse Ledebirds met de compositie Oktobernacht aan de slag.

Daarmee begeleiden ze een remix van de stille film Oktober (1928) van Sergej Eisenstein. Erna zorgt het Urga-ensemble voor aanstekelijke Russische gezelligheid.

Oktobernacht en Les moutons de Panurge
Het orkest vertrekt vanuit het opvallende beginthema van de compositie Oktobernacht (1953), gecomponeerd door de Gentse pianist Armand Lonque. Ze passen er een procedure van de Amerikaanse componist Frederic Rzewski op toe.

In zijn Les moutons de Panurge, for any number of melody instruments (1968) nummerde hij de noten uit de melodie. De uitvoerders herhalen het stuk verschillende keren en voegen daarbij telkens een noot toe, tot de volledige melodie gespeeld wordt. Daarna bouwen ze terug opnieuw af door steeds een noot weg te laten, terwijl het tempo opgevoerd wordt. Goed voor een gezonde portie chaos.

Tickets & info: Handelsbeurs

Prijs: € 5 

Wanneer: 20 oktober, 20:15

Waar: Handelsbeurs Concertzaal
Kouter 29, 9000 Gent

Vorig artikel Oktober17
Volgend artikel Dolen

April 2024

Ons steunen

Deel je Trakteer ons op een 
Spasibo bestaat zonder geld, maar niet zonder inspanning. Vind je een artikel leuk? Doneer voor een vrijwilligersvergoeding van je favoriete auteur. Elke cent telt!