National Philharmonic of Russia, Tsjaikovski's Eerste pianoconcerto

Okt 12, 2016

Met zijn fijngevoelige en verrassende interpretaties was Tae-Hyung Kim, als vijfde laureaat, voor velen toch de ongekroonde winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd 2010. De Zuid-Koreaanse pianist richtte ondertussen zijn pijlen op het Russische repertoire. Daarvoor trok hij zelfs naar het Tsjaikovski Conservatorium in Moskou.

‘Het is belangrijk om ook een tijdje in de omgeving te leven waar de muziek ontstaan is’, aldus Kim. ‘Als je alleen de partituur bekijkt, integreer je in de uitvoering vooral je eigen persoonlijkheid. Wie de culturele voedingsbodem en biografie van de componist in musea of concertzalen opsnuift, stelt de componist centraal.’

Kims interpretatie van Tsjaikovski’s Eerste pianoconcerto kon dus onder de Russische zon rijpen! Het National Philharmonic of Russia, dat ook de meeslepende Vijfde symfonie van Tsjaikovski speelt, maakt het plaatje compleet.

Programma
Pyotr Iljitsj Tsjaikovski (1840-1893)
Pianoconcerto nr. 1 in bes, opus 23
Symfonie nr. 5 in es, opus 64

Uitvoerders
National Philharmonic of Russia: orkest
Vladimir Spivakov: dirigent
Tae-Hyung Kim: piano

Wanneer
26 oktober
19:15 Inleiding door Jan Christiaens
20:00 Kamermuziekzaal

Waar
Concertgebouw Brugge, Kamermuziekzaal
’t Zand 34, 8000 Brugge

Tickets: €21,00 €31,00  €42,00 €53,00 UITVERKOCHT

Vorig artikel Grigory Sokolov
Volgend artikel Nieuwjaarsconcert. Brussels Philharmonic, Marc Bouchkov

Maart 2024

Ons steunen

Deel je Trakteer ons op een 
Spasibo bestaat zonder geld, maar niet zonder inspanning. Vind je een artikel leuk? Doneer voor een vrijwilligersvergoeding van je favoriete auteur. Elke cent telt!