Loveless, Andrei Zvyagintsev

Apr 5, 2017

Een van de belangrijkste Russische films van 2017.

Boris en Zhenya gaan scheiden. Ze ruziën voortdurend en plannen onafgebroken bezoeken voor hun te koop staand appartement. Allebei bereiden ze hun respectieve toekomst voor: Boris heeft een relatie met een jonge zwangere vrouw en Zhenya date een rijke man. Geen van beiden lijkt nog interesse te hebben in Aliocha, hun 12-jarige zoon. Tot hij verdwijnt.

PRIJZEN
Loveless won in totaal 16 awards en werd 29 keer genomineerd. Zo won de film onder andere de Juryprijs op het Cannes Film Festival 2017 en werd hij genomineerd voor de Palme d’Or. Hij won ook de award voor Best Film op het London Film Festival en de LAFCA award voor Best Foreign Film op de Los Angeles Film Critics Association Awards.

PERS
“Een dreun van een film die zich op meerdere niveaus laat lezen, en nog lang na het rollen van de credits nazindert.” (FILMMAGIE)

“En dan is er nog de visuele flair van Loveless: Zvjagintsev blijft een van de meest begenadigde beeldvertellers van zijn tijd. Al heel vroeg in de film legt hij een joekel van een knoop in je maag met een lang aangehouden shot, dat eindigt met het gezicht van Aljosja, bevroren in een zielskwellende grimas – het cinematografische equivalent van De schreeuw van Munch.” (DE MORGEN)

10 april
Cinema Roma
Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout

Lees ook: De opkomst van Andrej Zvjagintsev

Bron: 
Vorig artikel Novosibirsk
Volgend artikel Totaal dictee: test je kennis Russisch

April 2024

Ons steunen

Deel je Trakteer ons op een 
Spasibo bestaat zonder geld, maar niet zonder inspanning. Vind je een artikel leuk? Doneer voor een vrijwilligersvergoeding van je favoriete auteur. Elke cent telt!