Ghent Russia colloquium

Sep 15, 2017

Op vrijdag 22 september organiseert het Rusland Platform van Universiteit Gent een colloquium, dat in het teken staat van de spanningen tussen Rusland en de EU: How to get out of the ‘midlife’ crisis?

Het Gemeenschappelijke Buitenlands- en Veiligheidsbeleid van de Europese Unie definieert de huidige relatie tussen Rusland en de EU als ‘de belangrijkste uitdaging’. Enerzijds werd de samenwerking verhinderd door de conflicten in Oekraïne en de beperkende maatregelen, anderzijds zijn Rusland en de EU op vele gebieden van elkaar afhankelijk.

Dit eerste colloquium wil studenten, alumni, academisch personeel en andere geïnteresseerden samenbrengen om onderzoek met betrekking tot de EU-Ruslandrelaties voor te stellen en te bespreken.

Het programma begint om 9:00u. In de loop van de dag kan men zes verschillende panels bijwonen: veiligheid en defensie, energie en milieu, onderwijs en wetenschap, gedeelde buurt, theoretische en juridische perspectieven van de EU-Ruslandrelaties. De dag eindigt om 20:00u met een receptie in de Aula van Universiteit Gent.

Meer info: http://www.ugent.be/russiaplatform/en/colloquium

Lees ook: Topexperten Rusland over (koude) oorlog en vrede

Vorig artikel Vier
Volgend artikel Het Betere Boek

September 2023

Ons steunen

Deel je Trakteer ons op een 
Spasibo bestaat zonder geld, maar niet zonder inspanning. Vind je een artikel leuk? Doneer voor een vrijwilligersvergoeding van je favoriete auteur. Elke cent telt!