Spasibo steunen

Nov 2, 2017
© Ekaterina Petit-Jean, Spiegel vzw - Spasibo
© Ekaterina Petit-Jean, Spiegel vzw - Spasibo

Beste lezer,

Mijn naam is Ekaterina Verhees, ik ben een Russische journaliste, gevestigd in Vlaanderen, en ik maak dit online magazine sinds 2015.

Het idee van Spasibo is ontstaan in 2012 dankzij de slaviste en huidige hoofdredacteur van de Vlaamse vereniging voor bibliotheek, archief en documentatie Jessica Jacobs, die zo’n uitgave in België wilde hebben voor Rusland- en ex-Sovjetstaten-geïnteresseerden.

De eerste stappen hebben we samen gezet. Het resultaat van deze boeiende samenwerking vindt u hier.

Nu is het doel om dit concept verder te ontwikkelen en Spasibo sterk te maken.

In januari 2017 werd vzw Spiegel opgericht, waarvan Spasibo deel uitmaakt.

Dit jaar is het tijdschrift ook begonnen met freelancers te werken op vrijwillige basis en ik heb al de eer gehad om teksten te mogen publiceren van fantastische auteurs: Rusland-reiziger Lieven Vandenhole, pedagoog en literatuurcriticus Nele Ninclaus, talentvolle jonge slaviste en journaliste Machteld Ryckaert.

Het hele idee zou ook niet mogelijk zijn zonder onze personages en lezers, die in ons thema soms ook dezelfde mensen blijken te zijn. Zo schrijven en lezen we ons gemeenschappelijk boek van het leven: tegelijkertijd in het Russisch en in het Nederlands.

Vindt u dit project ook belangrijk en interessant? U kunt ons steunen door een financiële bijdrage te doen, met vermelding ‘vrijwillige bijdrage Spasibo Magazine’.

Если вы считаете наш проект важным и интересным, вы можете поддержать нас пожертвованием с пометкой в цели перевода ‘vrijwillige bijdrage Spasibo Magazine’(‘добровольное пожертвование Spasibo Magazine’). 

Bankgegevens / Банковские реквизиты
SPIEGEL VZW
BE60 7360 4320 4470
BIC: KREDBEBB

Dank u! Спасибо!

Ekaterina Verhees

Vorig artikel Johan de Boose, ‘Bloedgetuigen’
Volgend artikel Herdenking Oktoberrevolutie

Reacties

Olga Kupriyanova Feb 4, 2019 - 14:02

Спасибо Екатерине за проявленный интерес к нашей фирме Perfect Propere Plaats и за поддержание и развитие русского языка в Бельгии!

Reactie plaatsen

CAPTCHA
Vul de letters en cijfers in die je ziet in de box. Dat helpt het voorkomen van misbruik van deze site door geautomatiseerde programma's.
Image CAPTCHA

Juni 2019

29 Sep - 15 Jun
 
23 Feb - 03 Sep
 

Onze partner

Russisch leren

Lesexpres Russisch, dr. Bart-Jan Hommes