Kolomna

Nov 10, 2017
Pjatnitskije vorota - de hoofdpoort van het Kremlin
Pjatnitskije vorota - de hoofdpoort van het Kremlin

Kolomna is een van de oudste (1140 – 1160) en charmantste steden van de oblast Moskou. Zij ligt op zo’n 115 km van de Russische hoofdstad en biedt veel toeristische bezienswaardigheden aan: het oude Kremlin, authentieke herenhuizen, eigen ambachtelijke recepten van handgemaakte fruitsoufflé ‘pastila’ en versgebakken ronde koeken ‘kolomenskije kalatsji’.

Het Kremlin van Kolomna is ook het adres van het Svjato-Troitskij Novo-Golutvin vrouwenklooster dat bekend staat voor zijn steun van wetenschap en kunst. Hier werkt een orthodox ziekenhuis waar de patiënten worden behandeld door de zusters – professionele artsen. De zusters hebben ook het oprichten gesteund van een van de bijzonderste musea in de stad, Het Museum van de organische cultuur. Hier wordt een zeldzame collectie van de Russische avant-garde tentoongesteld, van de leerlingen van kunstenaar en muzikant Mikhail Matyushin. In één zin zijn rol weten in de kunstgeschiedenis? De façades in het centrum van Sint-Petersburg werden geschilderd volgens zijn kleurenleer.

Foto’s: Ekaterina Verhees

Vorig artikel Toergenjev-salon: Lentebeken - een liefdesverhaal?
Volgend artikel Een stad, 3

April 2024

Ons steunen

Deel je Trakteer ons op een 
Spasibo bestaat zonder geld, maar niet zonder inspanning. Vind je een artikel leuk? Doneer voor een vrijwilligersvergoeding van je favoriete auteur. Elke cent telt!